Prva redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Кolubarskog upravnog okruga održana je danas, a na razmatranju se našao predlog Godišnjeg izveštaja o radu Okružnog štaba za vanredne situacije Кolubarskog upravnog okruga za 2022. godinu.
Pre usvajanja dnevnog reda, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Кolubarskog upravnog okruga Miloš Milutinović, upoznao se sa članovima Okružnog štaba, nakon čega se prešlo na razmatranje i usvajanje pomenute tačke dnevnog reda.


Izvestilac za ovu tačku bila je Duška Andrić, načelnik OkŠVS КUO, koja je naglasila da se u toku 2022. godine održalo pet redovnih sednica Okružnog štaba za vanredne situacije, na kojima je realizovano 12 aktivnosti.
„U toku 2022. godine, u prvoj polovini juna meseca, područje Кolubarskog upravnog okruga su pogodile obilne kišne padavine, posebno u brdsko – planinskom području, pa u vezi sa tim su predsednici određenih opština, tačnije opština Osečina, Ljig i Mionica proglašavali vanredne situacije, u cilju otklanjanja posledica elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Takođe, na području opština Osečina i Lajkovac je proglašena vanredna situacija zbog požara na deponiji. Okružni štab za vanredne situacije Кolubarskog upravnog okruga kao i u prethodnim godinama koordinira aktivnosti jedinica lokalnih samouprava, a sve u cilju efikasnog odgovora na katastrofe na području Кolubarskog upravnog okruga“, rekla je Duška Andrić.


Кako je rečeno na današnjoj sednici, jedan od prioriteta Okružnog štaba za vanredne situacije Кolubarskog upravnog okruga u 2023. godini biće smanjenje rizika od katastrofa i pripreme za efikasno reagovanje. Takođe, Okružni štab će raditi na donošenju procena od rizika i katastrofa pre svega jedinica lokalnih samouprava, koordinaciji aktivnosti na sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara, razvoju sistema civilne zaštite u jedinicama lokalnih samouprava, obrazovanju, opremanju i obučavanju jedinica civilne zaštite koje obrazuje jedinica lokalne samouprave i obučavanju i osposobljavanju štabova za vanredne situacije, jedinica civilne zaštite, poverenika civilne zaštite i drugih snaga sistema zaštite i spasavanja.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

IZDAJEM NAMEŠENU GARSONJERU I DVOSOBAN KOMFORAN STAN U NAJUŽEM CENTRU GRADA. 064/ 20343

IZDAJEM NAMEŠENU GARSONJERU I DVOSOBAN KOMFORAN STAN U NAJUŽEM CENTRU GRADA. 064/ 20-55-34…