komoralogo.jpgPrezentacija javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava preduzećima održaće se u čevrtak 3. septembra do11 sati u maloj sali Gradske uprave. Prezentaciju je organizovala Regionalna privredna komora Valjevo u saradnji sa SIEPA – Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije cilju informisanja privrednika o mogućnostima finansijske podrške za marketinške aktivnosti. Prezentaciju će obaviti g-đa Jelena Aković pravni savetnik.

SIEPA već 4 godine realizuje Program finansijske podrške aktivnostima koje doprinose povećanju izvoza na osnovu Uredbe o uslovima i načinu internacionalizacije privrednih društava i Pravilnika o postupku prijave, dodele i refundacije sredstava.

Ova finansijska pomoć namenjena je malim i srednjim preduzećima koja se bave proizvodnjom gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanjem usluga, razvojem softvera, dizajna ili projektovanja namenjenih izvozu i trenutno nemaju većinsku zastupljenost na ino tržištu ali poseduju potencijal i dobre poslovne projekte. Privredna društva koja ispunjavaju uslove mogu ostvariti pravo na refundaciju do 50% troškova aktivnosti bez poreza na dodatu vrednost.

Privredno društvo može podneti prijavu za dodelu sredstava za jednu ili više aktivnosti. Maksimalan ukupan iznos sredstava koji može biti odobren pojedinačnom privrednom društvu iznosi 1.000.000,00 dinara. Finansiranje pojedinačnih aktivnosti vrši se u maksimalnom iznosu do 200.000,00 dinara, osim za testiranje, sertifikaciju i resertifikaciju proizvoda i sistema upravljanja kvalitetom i samostalno učešće na međunarodnim privrednim sajmovima u inostranstvu.

Bespovratna finansijska sredstva namenjena su za dizajn novog proizvoda, testiranje, sertifikacija i resertifikacija proizvoda, sertifikacija i resertifikacija sistema upravljanja kvalitetom, samostalno učešće na međunarodnim privrednim sajmovima u inostranstvu, dizajn novog pakovanja, dizajn promotivnih materijala (brošura i web site), reklamiranje u stranim stručnim časopisima, organizovani poslovni susreti u inostranstvu, organizovane posete stranim tržištima.

U okviru dosadašnje finansijske podrške sredstva su odobrena za 540 preduzeća, među kojima su i 27 preduzeća sa područja Komore Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…