Kosarka.jpgKošarkaši Metalca u 18 kolu Swisllion lige u subotu 23. januara gostuju u Kragujevcu ekipi Radničkog. Obzirom na broj izgubljenih utakmica na gostovanjima, šef stručnog štaba Vlade Đurović kaže da je sada imperativ pobediti i da je to jedino što zahteva od svojih igrača.

Utakmica u Kragujevcu je bitna i zbog opstanka na trećoj poziciji na tabeli jer Napredak ima isti broj bodova i ozbiljno ugrožava valjevski tim. Prema rečima Đurovića, bitno je da se Metalac okrene sebi i pobedi a ne da posmatra da li će Napredak dobitit ili izgubiti. Kapiten Metalca, Jovan Teodosić smatra da predstoji teška utakmica, ali da su u ekipi spremni da pruže dobru igru.

Pred valjevskom publikom košarkaši Metalca igraće finalnu utakmicu Kupa Srbije u utorak 27. januara od 19. 30 kako bi se izbeglo poklapanje sa terminom utakmica Evrolige.

Iako je bila velika želja da Valjevo bude domaćin završnice kupa Radivoja KOraća u kome bi nastupili i najblji srpski koarkaški klubovi poput Partizana i Zvezde, odustalo se od kandidature pre svega zbog kapaciteta valjevske Hale, a ni smeštajni kapaciteti ne bi mogli da zadovolje porebe jednog takvog turnira.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…