infakt__frame.jpgZa novog gradonačelnika Valjeva sinoć je izabran Zoran Jakovljević iz Demokratske stranke (DS), dosadašnji direktor Direkcije za obnovu i razvoj KO pogođenog zemljotresom. Njegov zamenik biće Stanko Terzić iz Socijalističke partije Srbije (SPS). Za izbor Zorana Jakovljevića i Stanka Terzića glasalo je 26 odbornika Skupštine grada Valjeva iz redova DS, Demokratske stranke Srbije i koalicija SPS-PUPS i G17 plus-SPO.

Na istoj sednici izabrani su i članovi Gradskog veće i to Dušan Arsenić, Aleksandar Mitrović i Radivoje Milutinović iz DS-a, Radoje Petrović (DSS), Milan Ninić (SPO), Olga Jukić (PUPS) i bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Djokić kao nestranačka ličnost.

Odbornici Srpske radikalne stranke, koalicije LDP-Pokret za Valjevo, Socijalističke narodne stranke, Nove Srbije i Grupe gradjana “Pobeda za Valjevo” nisu prisustvovali sednici na kojoj je birano novo rukovodstvo grada.
Ipak, oni upozoravaju da odluke koje su donete nisu u skladu sa zakonom i trenutno važećim Statutom, pa će već u ponedeljak preduzeti određene korake koje podrazumevaju i sudsko tumačenje donetih odluka jer se postavlja pitanje postojanja kvoruma, obzirom da je u sali bilo 26 odbornika, a da su čak ečtiri člana iz reda odbornika izabrana na funkcije zbog čega im prestaje mandat odbornika.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…