infakt__frame.jpgU periodu od 22. do 23. maja, Regionalnu privrednu komoru Valjevo posetiće privredna delegacija sa područja niškog okruga, koja će pored predstavljanja mogućnosti za jačanje poslovne saradnje, predstaviti i ciljeve projekta LEDIB – Lokalni Ekonomski Razvoj na Balkanu, koji se sprovodi na niškom području.

Program ekonomskog razvoja na Balkanu, LEDIB je program podrške sektoru MSP u Nišavskom okrugu, koji će Vlada Danske sprovesti uz pomoć Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, kancelarije za MSP u Nišu i regionalne agencije. Ciljevi ovog programa su obezbeđenje boljeg poslovnog okruženja za sektor MSP u Nišavskom okrugu, podizanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, kao i smanjenje nezaposlenosti kreiranjem novih radnih mesta.

Program LEDIB sastoji se iz dve komponente. Prva je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj MSP u Nišavskom okrugu, a druga razvoj malih i srednjih preduzeća povećanjem konkurentnosti kroz finansijske i nefinansijske usluge.

Inače, sektor preduzetništva u poslednjih par godina u Srbiji pokazuje ubrzan razvoj. Danas se u Srbiji 60% radno sposobnog stanovništva zapošljava u MSP sektoru, dok se iz sektora malih i srednjih preduzeća generiše više od polovine bruto društvenog proizvoda Srbije. LEDIB projekat veoma je važan za Nišavski okrug i Srbiju uopšte, jer se kao i Republička agencija za razvoj MSP bori za iste ciljeve, a to su stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za MSP, razvoj i konkurentnost MSP, i smanjenje nezaposlenosti u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…