infakt__frame.jpgNa danas održanoj 25. sednici Opštinskog veća pozitivno je ocenjen i upućen Privremenom organu na razmatranje predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Valjeva za prošlu godinu. Ovom prilikom ocenjeno je da su u 2007. godini planirani prihodi u iznosu od 1.540.000.000 dinara, a ostvareni u iznosu od 1.413.638.126 odnosno 91,79%. Najveći deo prihoda 37,98% ostvaren je od poreza na dohodak,dobit i kapitalnu dobit, navodi se u saopštenju pres službe opštinske uprave.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća prihvaćen je i predlog Odluke da grad Valjevo ne angažuje revizora za završni račun gradskog budžeta za 2007. godinu, jer kako je obrazloženo, pravna regulativa koja se na to odnosi još nije završena i nisu doneta sva potrebna pravna akta. Opštinsko veće prihvatilo je ovaj predlog i uputilo ga Privremenom organu na razmatranje.

Na današnjoj sednici članovi Opštinskog veća prihvatili su i uputili Privremenom organu na razmatranje i izveštaje o radu za 2007. godinu: Medjuopštinskog istorijskog arhiva, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Doma kulture, Omladinskog centra, Kulturno prosvetne zajednice, KUD-a „Abrašević“, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, Centra za socijalni rad i Televizije Valjevo.

Razmatranje izveštaja o radu za prošlu godinu Narodnog muzeja i JP „Valjevo turist“ odloženo je, jer sednici nisu prisustvovali predstavnici ovih ustanova kulture kao izvestioci.

Prihvaćena je i dopunska tačka dnevnog reda koja se odnosi na izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vidrak“, jer je ovo javno komunalno preduzeće na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije o organizovanju i sprovodjenju javnih radova od interesa za Republiku Srbiju u 2008. godini, dobilo sredstva u vrednosti od oko milion i po dinara za realizaciju projekta „Sanacija divljih deponija“ . Projekat će biti realizovan u periodu od maja do jula tekuće godine.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…