infakt__frame.jpgPo početnoj ceni od 420.000 dinara krajem prošle nedelje aukcijski je prodato poslednje društveno preduzeće u opštini Lajkovac – Centar za poljoprivredu Lajkovac. Ovu stručnu službu kupio je konzorcijum sastavljen od sedam (od ukupno osam) zaposlenih. Predstavnik konzorcijuma Nikola Radulović kaže da će pod istim nazivom nastaviti da rade isti posao.

Iako je bilo interesovanja firmi iz oblasti proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda, na aukciji se pojavio samo konzorcijum zaposlenih, čije stručno znanje, u stvari, i predstavlja najveću vrednost preduzeća. Praktično, osim voznog parka i par računara, preduzeće nema drugu imovinu. Ali, Centar za poljoprivredu Lajkovac ima odličnu reputaciju u stručnim krugovima i među poljoprivrednicima – dovoljno je samo spomenuti čuvenu lajkovačku izložbu krava i junica simentalske rase i Udruženje odgajivača simentalskih goveda ’’Kolubara’’ koje je višestruki apsolutni šampion Novosadskog sajma.

Centar će se i dalje baviti selekcijom priplodnog materijala u stočarstvu, matičnom evidencijom, proizvodnjom sadnica, humusa, ispitivanjem zemljišta itd.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…