infakt__frame.jpgSudbina Kosova i Metohije i tekuci pregovori bila je tema okruglog stola koji je Srpski narodni pokret Svetozar Miletić organizovao u svečanoj sali SO Valjevo.
Veliko je pitanje da li ćemo opstati kao narod ako izgubimo Kosovo zato ga ne smemo iygubiti ni po koju cenu, rekla je dr Smilja Avramov, profesor Pravnog fakulteta iz Beograda. Ona je podsetila i na donošenje zakona o zabrani povratka Srba na Koasovo posle Drugog svetskog rata dok su Albanci ostajali tamo gde su i bili. Smilja Avramov je dodala i da ne treba zaboraviti da se danas na vrlo osoben nacin vodi treći svetski rat i da je otpoceo na Balkanu.

Ni u jednom relevantnom telu koje se bavi Kosovom i Metohijom i koje ima mandat UN za rešavanje statusa južne srpske pokrajine ne postoji utvrđena odluka za konacan status Kosova i Metohije. Za Srbiju i svaka buduća rezolucija o Kosovu mora eksplicitno da sadrži stav iz rezolucije 1244 o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i da za Pokrajinu bude garantovana suštinska autonomija.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…