infakt__frame.jpgPoziv za organizovanje javnih radova od interesa za Republiku u 2006. godini je otvoren do 25. septembra, saopštila jedanas Nacionalna služba zapošljavanja Filijala Valjevo. Iz Filijale podsećaju da u postupku njihovog organizovanja mogu učestvovati državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, NVO i udruženja građana.
Nacionalna služba podseća na raspisan javni poziv iz razloga povećanja zapošljavanja, jer su sredstva opredeljena namenski i koriste se za zarade nezaposlenih lica uključenih u javne radove.
Nezaposlena lica bi osim zarada imala naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak na rad, troškove obezbeženja zaštite na radu i troškove eventualne obuke. Javni radovi se mogu organizovati u oblasti socijalnih, humanitarnih, kulturnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i poslova od opšteg interesa koji ne spadaju u redovnu delatnost preduzeća.

Projekti koji bi imali značaja za naš grad su projektni centar, pomoć starima, zaštita i čuvanje kulturnog nasleža, ureživanje poljoprivrednog zemljišta, uništavanje ambrozije, ureženje romskih naselja, sanacija divljih deponija, čišćenje obala reka i kanala.
Sredstva za organizovanje javnih radova obezbeđeni su u iznosu od 100 miliona dinara i to je iznos koji je obezbeđen do kraja ove godine, dok će 2007. godina biti u znaku javnih radova, pa će samim tim biti opredeljena značajna sredstva koja se mere milijardama dinara.

Svi projekti koji budu ocenjeni kao dobri za naš grad i naravno za Republiku biće realizovani u 2007. godini. Zbog prvenstvene pomoći nezaposlenim licima i u svrhu smanjenja nezaposlenosti, Filijala zapošljavanja poziva sve one kojei imaju pravo učešće u postupku organizovanja javnih radova da podnesu svoje projekte do 25. septembra.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…