infakt__frame.jpgOdlaganjem održavanja nastavka 14-te sednice SO definitivno je potvrđeno da vladajuća koalicija nema većinu i da se ona raspala, rekao je Željko Gavrić, predsednik OkO DSS na današnjoj konferenciji za novinare. On je dodao da je DSS i ranije upozoravala na ovakvu mogućnost jer koalicija koja je zasnovana na uskostranačkim i ličnim interesima mora da se uruši sama od sebe. Iako su u DSS-u smatrali da će ovakva vlast opstati najviše godinu dana, ipak se taj rok primakao drugoj godini postojanja. Slavoljub Perišić, predsednik OkO DSS kaže da je ova stranka od početka nudila formiranje demokratskog bloka koji bi funkcionisao i po njegovim rečima Valjevo bi imalo dosta dobru vlast.

Na pitanje novinara o sastavu privremenog veća, Perišić je odgovorio da će DSS imati dva člana, a da će se maksimalno truditi da u sastav tog organa ne uđu socijalisti. Prema Perišićevim rečima na narednim izborima procene su da se neće bitnije menjati opredeljenje biračkog tela.

Perišić je na kraju poručio da se na lokalnom nivou ne treba mnogo baviti politikom već gradom i privredom, a da preduzeća treba prepustiti stručnjacima.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…