novac_.jpgNacionalna banka Grčke, najstarija i jedna od najvećih Grčkih banaka, godinama drži vodeću ulogu u grčkoj ekonomiji. Poslednjih godina odlučili su da svoje prisustvo prošire i na jugoistočnu Evropu i istočni Mediteran. Čvrstu posvećenost dugoročnom prosperitetu ovog regiona u proteklim godinama dokazuju stalnim ulaganjim kapitala i ljudskih resursa. To im sada omogucuje da uspesno posluju u Srbiji i Crnoj Gori, Bugarskoj, BJR Makedoniji, Rumuniji, Albaniji, Kipru, Egiptu i Turskoj.
Kamen temeljac razvoja Nacionalne banke Grčke na tržistu Srbije i Crne Gore postavljen je januara 2002. godine otvaranjem filijale u Beogradu. Od tada, mreža se konstatno proširuje i sada pokriva skoro sve važnije ekonomske centre u Srbiji.

Svojim komitentima u Srbiji Nacionalna banka Grčke nudi široku lepezu bankarskih proizvoda i usluga u poslovanju sa privredom i stanovnistvom. Na taj način klijentima se nude blagodeti i prednosti mreže koja obuhvata 18 zemalja, premašuje 900 organizacionih jedinica i hiljade korespodentskih banaka sirom sveta.
Nacionalna banka Grčke osnovana je 1841. godine kao komercijalna banka koja je imala pravo da izdaje novčanice sve do osnivanja Banke Grčke 1928. godine. Na Atinskoj berzi deonice su prisutne od prvog dana njenog nastanka 1880. godine, a od oktobra 1999. godine su i na Njujorškoj berzi.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…