radijator.jpgNi 5 meseci nakon povećanja cene grejanja i brojnih protesta građana koji koriste usluge daljinskog sistema grejanja ništa se nije dogodilo kako bi se ovaj problem rešio. Na današnjem sastanku koji je organizovan u SO Valjevo istaknuto je da opštinska vlast ne čini ništa da iznađe rešenje problema i da štiti skupštinu i pojedine odbornike. U međuvremenu je stigao dopis od nadležnog ministarstva da se cena grejanja vrati na prošlogodišnji nivo jer na postojeću nije data saglasnost. Prema rečima sekretara opštine dopis je prosleđen odborničkim grupama sa predlogom da se na prvoj narednoj sednici ispoštuje uredba. U međuvremenu građani i dalje dobijaju račune i opomene.
Prisutni predstavnici građana koji se greju daljinskim sistemom demantovali su glasine da neće da plaćaju grejanje. Prema rečima Branka Mazića načelnika Odeljenja za komunalne poslove ovo odeljenje će postupiti po predlogu Ministarstva finansija.
Rok koji je nadležno ministarstvo dalo SO da vrati cenu je istekao, što za posledicu ima obustavljanje transfera sredstava iz budžeta Republike Srbije opštini Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…