infakt__frame.jpgRazvoj Srbije uslovljen je donošenjem niza sistemskih zakona, koji bez obzira na trenutni prekid pregovara sa EU moraju biti usklađeni i moramo unaprediti opšte stanje u Srbiji , rekao je Ješa Erčić, generalni direktor Srbijašuma na današnjoj konferenciji za novinare.
Mogućnosti razvoja vinogradarstva i lova u valjevskom kraju, kao i plasman poljoprivrednih proizvoda dobija na svom značaju, a investicije u poljoprivredi prevashodan su cilj Vlade Srbije, istakao je Danilo Golubović, državni sekretar za poljoprivredu. Cilj registarcije poljoprivrednih gazdinstava je da se sagleda ko su partneri na selu i gde se plalsira novac.

Do sada je isplaćeno oko 28 hiljada dugoročnih i kratkoročnih kredita u vrednosti od oko 3,5 milijardi dinara, a ove godine je podneto oko 7000 zahteva za kreditna sredstva i investiranje u poljoprivredi i ti zahtevi su u obradi, dodao je Golubović.
Lovački savez Srbije gazduje na 90% lovišta u zemlji sa 228 lovačkih udruženja i 96 hiljada lovaca, kaže Zoran Živojinović, predsednik Lovačkog saveza Srbije.

Predsednik opštine Valjevo Jovan Tomić rekao je ovom prilikom da je dobro da grad koji ima dosta problema ima i prijatelje na odgovornim funkcijama koji mogu da pomognu gradu, a prisustvo predsednika opštine Topola iskorišćeno je za dogovore o uspostavljanju saradnje ova dva grada.
Sastanku je prisustvovao i načelnik KO Goran Lučić koji je istakao da je bolja Srbija cilj Vlade, ali i svih političkih i privrednih subjekata na svim nivoima. Valjevo ima kapacitete, a svako ovakvo okupljanje može biti značajno za njihov razvoj na teritoriji cele opštine pa i okruga.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…