infakt__frame.jpgPrezentacija projekta PK Beograd ’’Smernice za poslovanje sa EU’’ održaće se u sredu 26. aprila od 12 sati u sali Muzičke škole. Projekat će predstaviti Vera Tošić, rukovodilac Centra za ekonomske odnose sa inostranstvom PK Beograd.
Ovaj projekat nastao je kao rezultat aktivnosti Prilvredne komore Beograda u pravcu otvaranja prostora za bolje razumevanje i brže uključivanje naše privrede u proces evropskih integracija. Krajnja namera bila je postizanje većeg stepena informisanja privrede SCG o uslovima poslovanja na prostoru Evropske unije. Raspolaganje većim brojem pravovremenih i relevantnih informacija omogućiće intenzivniju i bolju pozicioniranost naših kompanija na tržištu Evropske unije.

Projekat “Smernice za poslovanje sa EU” rezultat je aktivnosti Privredne komore Beograda koji je realizovan uz stručno-tehničku podršku Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR), Evropskog pokreta u Srbiji i uz finansijsku podršku Evropske unije – Fonda za evropske integracije.

Projekat ’’Smernice za poslovanje sa EU’’ rezultat je višemesečnog rada multidisciplinarnog autorskog tima eksperata Privredne komore Beograda, relevantnih Fakulteta, naučnih Instituta, Zavoda za standardizaciju i eksperata iz privrede pretočenog u šest publikacija.

Pored publikacije koja prezentuje opšte odredbe, primenljive na sve sektore privrede,
sastavni deo projekta su još pet specifičnih brošura u kojima su obradjene privredne grane poljoprivreda i prehrambena industrija, industrija, građevinarstvo, trgovina i saobraćaj.

Bazni koncept svake od ovih šest publikacija je prikaz osnovne zakonske regulative Evropske unije, koja se odnosi na razmatranu oblast privredjivanja (tehnički standardi, direktive EU i dr.).

Korisnici ovih publikacija će biti i sami u mogućnosti da, nadalje, prate tematiku i promene koje se dešavaju u oblasti koja je fokus njihovog interesovanja što će za rezultati imati svakako olakšan pristup jedinstvenim normama i standardima EU, čija je primena, inače, neophodna u poslovanju na tržištu EU.

Projekat “Smernice za poslovanje sa EU”, je prva faza šireg koncepta poslovne edukacije koji će se u narednom periodu kontinuirano sprovoditi u Privrednoj komori Beograda putem izrade publikacija sličnog sadržaja, putem održavanja seminara, kurseva i obuka vezanih za oblast internacionalizacije aktivnosti naših kompanija.

Publikacije je istovremeno i vrlo pristupačne za sve kategorije korisnika kojima su namenjene (privreda, fakulteti, stručne škole, asocijacije, NVO, institucije i dr.).

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…