U Institutu za zaštitu zdravlja Srbije u Beogradu juče je održan sastanak koji je organizovalo Ministarstvo zdravlja, a kome su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava, među njima i predsednik opštine Vajevo dr Jovan Tomić i Zdravko Vitošević, sekretar SO.
– Novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je počeo da se primenjuje u decembru 2005. godine, bio je tema jučerašnjeg sastanka u Beogradu, sa akcentom na primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Zakon predviđa da se Domovi zdravlja i Apotekarske ustanove finansiraju iz budžeta opština odnosno gradova, istaknuto je na jučeranjem sastanku. O tome će odlučivati odbornici Skupština opština, odnosno Gradskih skupština, na jednoj od sednica. Ukoliko ne prihvate predlog, Domovi zdravlja i Apotekarske ustanove, nastaviće da se finansiraju iz republičkog budžeta još 5 godina.
Ako se predlog prihvati, opštinskim budžetom za narednu godinu se moraju predvideti sredstva za njihovo finansiranje, a odluka stupa na snagu počev od 1. januara 2007.godine.
moraju predvideti sredstva za njihovo finansiranje, a odluka stupa na snagu počev od 1. januara 2007.godine.
@@@

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…