Konferencija pod nazivom “Kodeks ponašanja lokalnih funkcionera- korak ka implementaciji” održana je juče u beogradskom Sava centru u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, kojoj je prisustvovala i Milena Pavlović, načelnik Opštinske uprave Valjevo. Gradovi i opštine koji su usvojili ovaj Kodeks, dobili su povelje sa tekstom Kodeksa među kojima je i opština Valjevo.
– U prvom delu jučerašnjeg skupa u Sava centru, bilo je reči o Kodeksu ponašanja lokalnih funkcionera u kontekstu borbe protiv korupcije na nacionalnom nivou i postojećeg pravnog okvira, kao i prezentacija projekta Stalne konferencije “Nacionalna kampanja za usvajanje kodeksa”, zatim programi Saveta Evrope za borbu protiv korupcije i Kodeks ponašanja iz ugla predstavnika lokalnih vlasti, opština Arilje i Velika Plana.
U drugom delu konferencije prezentiran je model Odluke o obrazovanju Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera opštine, što bi jasno definisalo smernice kako primeniti principe ovog Kodeksa. Takođe, bilo je reči, i o iskustvima iz ove oblasti iz Velike Britanije.
ako primeniti principe ovog Kodeksa. Takođe, bilo je reči, i o iskustvima iz ove oblasti iz Velike Britanije.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…