infakt__frame.jpgAkcija pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedna vožnja” trajaće sve do 11. novembra i prevashodno je preventivnog karaktera. U tom periodu na svim mestima za vršenje tehničkog pregleda na području Sekretarijata Valjevo, vršiće se besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila i to od 7,30 do 15,00 sati.
– Vozila koja zateknemo u saobraćaju da su tehnički neispravna i ako se utvrdi manja neispravnost u ovom periodu, mi ćemo opominjati i upućivati vozače na tehnički pregled, a za teže oblike, kao što je neispravna radna kočnica ili upravljački sistem ,postupićemo po Zakonu , jer su to najteži oblici tehničke neispravnosti, kaže kapetan Zoran Jevđenić, zamenik komandira saobraćajne policije. Ranijih godina je neznatan broj vozača obavljao ovu vrstu besplatnog tehničkog pregleda , što je pomalo nerazumljivo.
Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u zimskoj sezoni su, pored otežanih uslova vožnje zbog loših meteoroloških prilika i tehnička neispravnost vozila. Iz MUP-a apeluju na vozače da se u što većem broju uključe u ovu akciju i da pored poštovanja pravila saobraćaja i povećanog opreza u vožnji, posebnu pažnju obrate na tehničku ispravnost i opremljenost vozila za zimske uslove vožnje. Nakon završetka preventivnog dela akcije, saobraćajna policija će u pojačanoj kontroli saobraćaja sankcionisati svaku primećenu tehničku neispravnost ili nedostatak neophodne opreme na vozilima.
-Broj poginulih lica u ovoj godini isti je kao i prethodne godine, a nešto je manji broj lica sa težim povredama. Broj saobraćajnih nezgoda je inače u porastu, a nadamo se da će ova kampanja imati efekta –, kaže Jevđenić.
Akcija” Ispravno vozilo – bezbedna vožnja” trajaće do 11. novembra, a sprovodi je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa AMSS i organizacijama ovlašćenim za vršenje tehničkog pregleda.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…