infakt__frame.jpgKomisija za utvrđivanje prioriteta u postupku investicionog i tekućeg održavanja objekata osnovnih i srednjih škola i obdaništa na teritoriji opštine Valjevo, obišla je u proteklih mesec dana 16 matičnih škola sa njihovim izdvojenim odeljenjima, sve srednje škole i obdaništa.
-Komisija je formirana sa ciljem da obiđe sve objekte, da se sagleda stanje i naprave prioriteti za iduću godinu. Prvenstveno se to odnosi na stanje elektroinstalacija, vodovod, kanalizaciju, mokre čvorove, podove i krovnu konstrukciju. U narednih pet do deset dana biće napravljen izveštaj, utvrđeno činjenično stanje i na osnovu toga biće opredeljena sredstva u budžetu.
Tokom današnjeg dana komisija je posetila i OŠ Milovan Glišić, u kojoj je posle ozbiljne havarije sa kanalizacionom mrežom, uloženo oko 2,5 miliona dinara za sanaciju mokrih čvorova. Cilj posete bio je da se na licu mesta utvrdi stanje posle ulaganja i sanacije.
– Opština Valjevo je veoma brzo reagovala prilikom sanacije mokrih čvorova, koji su napravljeni još 1961. godine i zaista su bili u veoma lošem stanju. Sredstva smo dobili i sve je urađeno dosta brzo i nijedan dan od nastave nije izgubljen, saopštila je Nevena Smolčić, direktorka OŠ Milovan Glišić.
-Deci je potrebno obezbediti da mogu da rade u normalnim uslovima, izjavio je Jovan Tomić, predsednik opštine Valjevo. Naša je obaveza da reagujemo tamo gde ima potrebe. Opštinska Komisija je obišla u proteklom periodu školske objekte i sačiniće izveštaj, a prema sadašnjim saznanjima u nekim objektima situacija je toliko teška da se ne zadovoljavaju osnovni kriterijumi za boravak i rad dece.
Rukovodstvo opštine Valjevo zajedno sa članovima Komisije utvrdiće i prioritete investicionog ulaganja u 2006.-toj godini u školskim objektima i predškolskoj ustanovi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…