Povodom stečaja koji se uvodi nad DP Srbijanka izražavamo svoje ogorčenje nad potpunom nesposobnošću lokalne vlasti koja je takav ishod samo posmatrala ne preduzimajući ništa. Ako se zna da je privatizaciju vodila firma “Ces Mekon” iz Beograda iza koje stoji Marko Cvetković, bivši direktor Agencije za privatizaciju, izražavamo opravdanu sumnju da se stečaj ciljno vodio kako bi se na mala vrata rasparčalo ono što je ostalo od Srbijanke i otuđilo unapred poznatim kupcima.
Ovaj događaj je tragedija sa nesagledivim posledicama za valjevsku opštinu i za nju je direktno odgovorna izvršna opštinska vlast na čelu sa predsednikom opštine i njegovim tragikomičnim saradnicima. Ništa manje nije odgovorna ni prethodna opštinska vlast koju je predvodila Demokratska stranka i koja je četiri godine takođe nemo posmatrala pa čak i pospešivala krah valjevske privrede i koji se bez imalo stida sada nude kao tobož alternativa ovoj vlasti.
Tvrdimo da su postojali ozbiljni investitori za Srbijanku, a njenim gašenjem Valjevo će izgubiti svaki potencijal za razvoj tradicionalnog voćarstva. Preko 60% valjevaca koji nisu izašli na poslednje opštinske izbore i time instalirali ovakvu vlast, sada se na žalost sa svim ostalim tek počinju suočavati sa posledicama svoje odluke. Nek nam je Bog u pomoći, kaže se u saopštenju OO Socijaldemokratije. inju suočavati sa posledicama svoje odluke. Nek nam je Bog u pomoći, kaže se u saopštenju OO Socijaldemokratije. @@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…