Stalna delegacija Skupštine Srbije i Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope [PS SE], koju predvodi šef delegacije i predsednik Skupštine SCG Zoran Šami, učestvovaće na redovnom letnjem zasedanju PS SE, koje će biti održano u Strazburu od danas do 24. juna.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović putuje u dvodnevnu posetu Irskoj, gde će se sastati s najvišim zvaničnicima te zemlje – premijerom Bertijem Ahernom, predsednikom Donjeg doma parlamenta Rorijem O”Hanlonom i ministrom za evropske poslove Noelom Trejsijem.

Međunarodni Dan izbeglica – 20. jun, SCG dočekuje sa najvećim brojem prognanih u Evropi. Krajem prošle godine pre početka revizije izbegličkog statusa bilo je više od 280.000 izbeglih i oko 220.000 raseljenih sa Kosova i Metohije.

Šef diplomatije SCG Vuk Drašković izjavio je u intervjuu agenciji Beta da bi nezavisno Kosovo predstavljalo rak ranu usred Srbije i Balkana, “sa puno benzina po sebi koji bi vatru širio dalje”.

Suđenje optuženima za zločin na Ibarskoj magistrali nastavlja se danas u Okružnom sudu u Beogradu završnim rečima tužioca i advokata odbrane. Za ubistvo četiri člana SPO i pokušaj ubistva lidera stranke Vuka Draškovića optuženi su bivši komandant rasformirane Jedinice za specijalne operacije [JSO] Milorad Ulemek i nekoliko članova te jedinice.

Svetska turistička organizacija počeće u Beogradu dvodnevni evropski sastanak na kome će centralna tema biti turizam kao sredstvo održivog razvoja privrede u tranziciji. Na sastanku će biti reči o razvoju turizma u zemljama u tranziciji, a biće predstavljena i iskustva i praksa pojedinih zemalja u sprovođenju ekonomskih i društvenih reformi u turističkoj oblasti.

sa pojedinih zemalja u sprovođenju ekonomskih i društvenih reformi u turističkoj oblasti.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…