Od ponedeljka 27. decembra radnici kožare potpuno će obustaviti rad, a štrajk će trajati do ispunjenja zahteva koji su navedeni još pre par nedelja kada je održan štrajk upozorenja.
Radnici traže da se reguliše materijalni i radno-pravni status zaposlenih u VIK u smislu visine i dinamike isplata zarada i isplate socijalnog programa, izradu ugovora o radu i pojedinačnog kolektivnog ugovora, da se definiše status invalida rada i zaposlenih koji imaju uslov za odlazak u penziju. Peti zahtev štrajkača VIK je isplata novembarskih zarada i akontacije za decembar.
U saopštenju samostalnog sindikata VIK između ostalog stoji i da ni nakon 6 meseci od prodaje firme nije se ništa promenilo. Radnici i dalje rade bez plate, fabrika ima dugovanja i sve veće gubitke. Ni posle štrajka upozorenja, većinski vlasnik, direktor i UO nisu reagovali na zahteve radnika. U saopštenju se danje navodi da su svi zaposleni i Sindikat odlučni da započnu Generalni štrajk u okviru fabrike u nadi da će problemi početi da se rešavaju. Radnici ističu da ne žele da ruše privatizaciju već da rade i traže od rukovodstva da ponudi rešenje .
Štrajk će se do ispunjenja zahteva odvijati svakog dana počev od ponedeljka u menzi fabrike od 7 do 15 sati. br />Štrajk će se do ispunjenja zahteva odvijati svakog dana počev od ponedeljka u menzi fabrike od 7 do 15 sati.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…