Ukupni odnosi SAD i SCG u 2004. bili su u usponu, ali su postojali i problemi, kao što je nedostatak sertifikacije za američku pomoć u vezi sa saradnjom Srbije sa Haškim tribunalom, ocenio je sinoć u Vašingtonu ambasador SCG Ivan Vujačić. Osvrćući se na proteklu godinu, on je u odnosima sa SAD izdvojio dobru saradnju sa Kongresom, formiranje srpskog kongresnog kokusa, kao i napredak u ekonomskoj, kulturnoj i vojnoj saradnji dve zemlje.

Blokada Rafinerija u Pančevu i Novom Sadu i dalje traje, a privatni prometnici naftnim derivatima najavili su danas da će zatvoriti sve privatne pumpe. Član koordinacionog odbora privatnih prometnika naftnim derivatima Miloš Lukić u telefonskoj izjavi Beti istakao je da su neke privatne pumpe od jutros već zatvorene, a da se tokom dana očekuje da se tome priključe sve privatne pumpe u Srbiji. Lukić je istakao da se tokom dana očekuje i blokada skladišnog stovarišta Naftne industrije Srbije .

Na suđenju optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića, danas je svedočila Nevenka Simić, koja je tvrdila da na policijskim fotografijama nije prepoznala čoveka koji joj je na dan ubistva zabranio da se parkira u dvorište restorana “Monument” u ulici Admirala Geprata. Ona je rekla da je 12. marta prošle godine, kada je ubijen premijer, u prepodnevnim časovima, sa drugaricom Katarinom Ninković, bila u restoranu “Monument”, ali su otišle pre nego što je Đindjić ubijen.

Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica čestitao je danas Božić svim vernicima koji veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru. “Verujem da će crkve i verske zajednice nastaviti da aktivno učestvuju u društvenom i kulturnom životu naše zemlje, predstavljajući primer kako se može istinski doprineti međusobnom razumevanju i toleranciji.

Industrijska proizvodnja u Srbiji, bez Kosova i Metohije, u novembru je bila veća za 12 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Industrijska proizvodnja od januara do novembra 2004. godine veća je za 6,9 odsto u odnosu na isti period lane.

Pripadnici NATO snaga u Bosni i Hercegovini jutros su priveli Dušana Batu Tešića zbog ispitivanja o mogućim antidejtonskim aktivnostima, saopšteno je iz komande NATO snaga u Sarajevu. Hapšenje su, prema tvrdnji Tešićeve porodice, izveli američki vojnici jutros oko 5 sati u Bijeljini.

Al Kaida planira da izvede barem jedan veliki napad u Evropi tokom naredne dve sedmice, tvrdi danas Internet dnevnik “Vorld net dejli” pozivajući se na zapadne obaveštajne izvore. “Nekoliko obaveštajnih agencija je presrelo elektronske komunikacije izmedju pripadnika Al Kaide o planovima za veliki napad tokom sledeće dve sedmice”, preneo je ovaj dnevnik, dodajući da će sam napad protiv nekog civilnog cilja u Evropi izvesti pripadnici srodnih ekstremističkih organizacija koje će pripremiti veterani iz rata u Iraku.

Najmanje 23 osobe su ubijene kasno sinoć u Hondurasu kada su nepoznati napadači, blizu severnog grada San Pedra Sula, otvorili vatru na javni autobus, saopštili su državni zvaničnici. Najmanje četiri muškarca u dva automobila primorala su autobus da siđe sa puta, a onda su ga zasuli mecima iz automatskih pušaka, prenele su zapadne novinske agencije.

Trojica palestinskih aktivista ubijena su jutros kada je izraelska vojska ušla u izbeglički kamp u Tulkaremu, na severu Zapadne obale, javile su agencije. Poginuli su pripadali Brigadama mučenika Al-Akša, naoružanoj grupi povezanoj sa Fatahom. Jedan palestinski izvor bezbednosti rekao je da su bili u jednoj kući u kampu i da su ubijeni u razmeni vatre sa Izraelcima. Portparol izraelske vojske izjavio je da su vojnici tokom operacije primetili naoružane pojedince i pucali na njih.

m operacije primetili naoružane pojedince i pucali na njih.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…