Zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama, Dom zdravlja Valjevo od ponedeljka 10. januara prelazi u КOVID režim, kao što je bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra prošle godine.
Pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama obavljaće se u prizemlju i na drugom spratu, na odeljenju Medicine rada. Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje radiće se u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu. Rezultati se izdaju na improvizovanom šalteru ordinacije u prizemlju, kao i do sada.


Ujedno obaveštavamo sugrađane da će i na Božić, 7. januara, КOVID ambulanta u prizemlju Doma zdravlja raditi od 7 do 22 časa. Trenutno pacijente pregleda šest lekara istovremeno, njihov broj će se po potrebi povećavati.
Ostali pregledi odraslih građana od ponedeljka će se realizovati u ambulantama Novo naselje i Dom penzionera, uz radno vreme od 7 do 20 časova. Laboratorijske analize za ove pacijente radiće se u Biohemijskoj laboratoriji Opšte bolnice Valjevo.


Pregledi radnika i tzv. specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk u prepodnevnim satima.
КOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.


Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za КOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.
Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Nove cene benzina za narednu nedelju

Od danas od 15 časova, pa u narednih nedelju dana, litar evrodizela koštaće najviše 202,2 …