Posle novogodišnjih i božićnih praznika postepeno je povećavan broj pregleda pacijenata u Кovid ambulanti Novo naselje, da bi prethodnih par dana dostigao cifru 200. Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih dr Branislav Jovanović kaže da je Dom zdravlja Valjevo povećao broj lekara u Кovid ambulanti na četiri u smeni, tako da je čekanje smanjeno.

  • Najčešći simptomi su: povišena temperatura, bol u grlu, kašalj, opšta malaksalost. U većini slučajeva to su uobičajene respiratorne infekcije, što potvrđuje podatak da od stotinak testiranih ljudi na koronavirus imamo 5-6 pozitivnih. Pojavio se i grip, imali smo u decembru tri potvrđena slučaja, tako da se sada prepliću simptomi opštih respiratornih infekcija, gripa i kovida. U svakom slučaju, pacijenti sa takvom simptomatologijom moraju da se jave u Кovid ambulantu – naglašava dr Jovanović.
    Dr Jovanović sugeriše sugrađanima da budu oprezni, pogotovo rizične grupe pacijenata, jer epidemija nije završena, tu su i druge virusne infekcije. Savetuje da se radi na imunitetu, više kretanja kada to vremenske prilike dozvole, konzumirati voće i povrće i unositi dosta tečnosti.
    Radno vreme Кovid ambulante, prema odluci Ministarstva zdravlja, je od 7 do 17 časova. Кao i ranije kada je ambulanta premeštana u Novo naselje, dijagnostika je zaokružena: pregled lekara, analiza krvi, testiranje na koronavirus i snimanje pluća mobilnim rendgen aparatom.
Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…