Zbog bolje epidemiološke situacije, od ponedeljka 6. decembra će samo prizemlje Doma zdravlja biti namenjeno pregledima odraslih pacijenata na КOVID, dok će laboratorija na prvom i odeljenje Medicine rada na drugom spratu biti na raspolaganju ostalim pacijentima.


To znači da će ponedeljka lekari Opšte službe i Medicine rada ponovo ordinirati na drugom spratu Doma zdravlja – radnim danima od 7 do 20 časova, vikendom i državnim praznicima od 8 do 18. U ambulanti Novo naselje radiće po jedan lekar u smeni, dok će ambulanta u Domu penzionera imati samo jednu ekipu u prvoj smeni – od 7 do 13.30 sati.
I periodični pregledi radnika iz firmi i drugi specifični pregledi (za izdavanje lekarskih uverenja za vozačke dozvole, lekarskih uverenja za nošenje oružja itd), koji su u poslednje vreme obavljani u ambulanti Peti puk, od 6. decembra ponovo će se raditi u Domu zdravlja.


Prizemlje Doma zdravlja ostaje КOVID deo (radno vreme od 7 do 22 sata), gde će, osim testiranja i rendgen snimanja, ponovo biti aktivirana ordinacija za uzimanje krvi za laboratorijske analize. Sugrađani sa temperaturom, prehladom i malaksalošću koriste glavni ulaz Doma zdravlja, a ostali na preglede ulaze na vrata iza Hitne pomoći.
КOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.


Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za КOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Održana tribina o seksualnim i reproduktivnim pravima i zdravlju žena sa invaliditetom

Članica “Inicijative žena sa invaliditetom za unapređenje seksualnih i reproduktivnih prav…