Zbog bolje epidemiološke situacije, od ponedeljka 6. decembra će samo prizemlje Doma zdravlja biti namenjeno pregledima odraslih pacijenata na КOVID, dok će laboratorija na prvom i odeljenje Medicine rada na drugom spratu biti na raspolaganju ostalim pacijentima.


To znači da će ponedeljka lekari Opšte službe i Medicine rada ponovo ordinirati na drugom spratu Doma zdravlja – radnim danima od 7 do 20 časova, vikendom i državnim praznicima od 8 do 18. U ambulanti Novo naselje radiće po jedan lekar u smeni, dok će ambulanta u Domu penzionera imati samo jednu ekipu u prvoj smeni – od 7 do 13.30 sati.
I periodični pregledi radnika iz firmi i drugi specifični pregledi (za izdavanje lekarskih uverenja za vozačke dozvole, lekarskih uverenja za nošenje oružja itd), koji su u poslednje vreme obavljani u ambulanti Peti puk, od 6. decembra ponovo će se raditi u Domu zdravlja.


Prizemlje Doma zdravlja ostaje КOVID deo (radno vreme od 7 do 22 sata), gde će, osim testiranja i rendgen snimanja, ponovo biti aktivirana ordinacija za uzimanje krvi za laboratorijske analize. Sugrađani sa temperaturom, prehladom i malaksalošću koriste glavni ulaz Doma zdravlja, a ostali na preglede ulaze na vrata iza Hitne pomoći.
КOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.


Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za КOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Nove cene benzina za narednu nedelju

Od danas od 15 časova, pa u narednih nedelju dana, litar evrodizela koštaće najviše 202,2 …