Uprava Doma zdravlja Valjevo preduzela je nekoliko koraka kako bi unapredila organizaciju i efikasnost pregleda na КOVID-19, smanjila čekanje i gužve pred glavnim ulazom, imajući u vidu i promenu vremenskih prilika. Rezultat se mogao videti već juče jer je malo sugrađana čekalo pred glavnim ulazom, što je vrlo značajno s obzirom na zahlađenje i kišu čitavog prepodneva.


Pre svega, Dom zdravlja Valjevo je krajem prošle nedelje za preglede prehlađenih i КOVID pozitivnih pacijenata opredelio i drugi sprat i povećao broj lekara u smeni (danas 9). To je omogućilo da više pacijenata istovremeno bude u čekaonicama, a manje napolju. Analiza krvi je premeštena u glavnu laboratoriju na prvom spratu, što je znatno komfornije i za pacijente i za osoblje. Na taj način rasterećen je prostor u prizemlju, u kojem se obavlja testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje.


Veoma važno je da je Dom zdravlja organizovao testiranje do 18 časova (bilo je do 13 sati), tako da je znatno manje pacijenata koji zbog testiranja dolaze sledeći dan. To takođe znatno smanjuje prepodnevne gužve i čekanje.
Od danas je omogućeno dobijanje rezultata (test, krvna slika, rendgen) na imejl pacijenta. Potrebno je posetiti sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, na glavnoj strani izabrati Portal za pacijente, a zatim opciju Slanje zahteva za izdavanje rezultata. Tu je potrebno popuniti jednostavan formular, u kojem obavezno treba izabrati vrstu rezultata i upisati datum analize. Za sada, iz tehničkih razloga, za svaku analizu mora se uputiti zaseban zahtev.
Traženi rezultat će na imejl pošiljaoca biti dostavljen u najkraćem mogućem roku, s tim što treba imati u vidu da je za obradu nekih analiza od strane medicinskog osoblja potrebno određeno vreme. Na kontrolu se i dalje mora doći sa odštampanim nalazom, ali Dom zdravlja veruje da će pojedinim pacijentima ova usluga dosta značiti i da neće čekati u redu za svoje rezultate.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Čestitka gradonačelnika Milošu Teodosiću

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je u ime grada Valjeva i u svoje ime čestitao košarka…