„Podeljena sreća, dva puta je veća“, naziv je ovogodišnje Dečje nedelje koja je danas počela širom Srbije. U Valjevu je škola domaćin bila OŠ „Zdravko Jovanović“ u Poćuti. Zbog epidemiološke situacije, svečano otvaranje je upriličeno bez publike, u školskom dvorištu. Učenici ove seoske škole u kojoj ima 77 đaka od prvog do osmog razreda, organizovali su priredbu, koja je ujedno bila i dobrodošlica za đake prvake. Na kraju programa su pušteni baloni sa željama, porukama, snovima i maštanjima đaka.

Direktor škole Vladan Vasić je rekao da će ovogodišnje obeležavanje Dečje nedelje, ali i vrednog jubileja- 150 godina rada škole, proteći skromno zbog epidemiološke situacije. Pored brojnih programa koje su pripremili đaci škole, u školskom dvorištu je osveštana česma, čiju izgradnju je pomogao blaženopočivši episkom valjevski vladika Milutin, koji je i sam bio učenik ove škole.

Dečja nedelja je nacionalna manifestacija u okviru koje se država, civilne i strukovne organizacije povezuju sa ciljem ukazivanja važnosti zaštite dečijih prava. Svake godine realizuje se s ciljem poboljšanja položaja deteta u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

U nedelju rekordan broj vakcinisanih

Juče je u okviru masovne imunizacije dato rekordne 732 vakcine, u subotu 535, tako da je o…