U Srbiji je obavljena prva javna prodaja putem platforme “e-Aukcija“, a u pitanju je prodaja jednog magacina, saopštilo je Ministarstvo pravde, koje je na svom sajtu objavilo uputstvo za korišćenje ove aplikacije.

U uputstvu detaljno su predstavljeni koraci koje zainteresovana fizička ili pravna lica treba da preduzmu – od registracije korisnika i prijavljivanja kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, do samog upućivanja ponuda u postupku elektronskog javnog nadmetanja.

Zainteresovani mogu da vide kako da registruju korisnički nalog, kako da se prijave kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, naprave svoj profil, uplate članarinu, kao i jemstvo, kako da punomoćjem ovlaste drugo lice za učešće u postupku elektronske javne prodaje, zatim istoriju prijavljivanja na sistem, kao i sva javna nadmetanja koja su u toku.

U uputstvu je predstavljeno i kako registrovani eksterni korisnik može pretraživati elektronska javna nadmetanja po statusu javnog nadmetanja, po kategorijama i po tagovima, kako da se prijavi na elektronsko javno nadmetanje i kako da uputi ponudu kada to elektronsko javno nadmetanje počne.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…