Inspekcijski nadzor poslovnih subjekata na teritoriji grada Valjeva vršen je po nalogu nalogu Štaba za vanredne situacije grada Valjeva od 03.07.2020. godine.
Predmet inspekcijskog nadzora je bila kontrola sprovođenja preventivnih predloženih i naloženih mera u poslovnim objektima koji obavljaju različite delatnosti.
Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno:

Кomunalna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva je vršila zajednički inspekcijski nadzor sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja uglavnom u ugostiteljskim objektima 3 puta nedeljno u večernjim satima . Sanitarna inspekcija je vršila i svakodnevnu vanrednu kontrolu sprovođenja preventivnih mera po nalogu ministarstva u objektima za promet hrane, frizerskim i kozmetičkim salonima, predškolskim ustanovama , objektima brzih hrana i dr.
U inspekcijskom nadzoru je utvrđeno da se u manjem broju poslovnih subjekata ne sprovode sve propisane mere dosledno. Utvrđeni nedostaci su se odnosili nanenošenje maski (zaposlena lica i korisnici usluga), nedostatak dezinfekcionih sredstava i poštovanje fizičke distance u ugostiteljskim objektima.

U toku večeri komunalna inspekcija je kontrolisala i radno vreme svih delatnosti na teritoriji grada Valjeva. Prekoračenje istog nije zabeleženo.

Saobraćajna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva je vršila kontrolu primene vih propisanih mera koje se odnose na taksi vozila, gradski i prigradski prevoz putnika. Inspekcijskim kontrolama je utvrđeno da se predložene mere sprovode kao i da vozači imaju i barijere koje onemogućavaju kontakt između vozača i putnika.

Prosvetna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva je vršila kontrolu sprovođenja mera u PU „Milica Nožica“ i utvrdila da je broj zaposlenih i dece u po objektima uglavnom sledeći:

  • „Zvončić“ 91 dete, 50 radnika;
  • „IJ Anđeli čuvari – Pinokio“ 17 dete, 5 radnika;
  • „Hajdi“ 70 dete, 30 radnika;
  • „Кolibri“ 68 dete, 36 radnika;
  • „Pčelica“ 44 dete, 34 radnika;
  • „M.Stupar“ 14 dete, 23 radnika;
  • „Brankovina“ 6 dete, 7 radnika;
  • „Valjevska Кamenica“ 2 dece, 6 radnika;

Ukupno: 312 dece i 191 radnik

U Ustanovi i svim objektima se svakodnevno se prati zdravstveno stanje zaposlenih i dece koja dolaze u obdanište i vrši trijaža dece na ulazu, beskontaktnim toplomerom kontrolišu TT, deci i zaposlenim. Svi zaposleni sprovode i vrše kontrolu sprovođenje propisanih mera.

Za utvrđene nedostatke u inspekcijskom nadzoru podnose se prekršajne prijave.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …