Članovi Gradskog veća utvrdili su amandman na predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Valjeva za 2015. godinu-drugi rebalans.

„S obzirom na to da se približava kraj građevinske sezone morali smo da uradimo ovu jednu izmenu. Karađorđevu ulicu planirali da uradimo od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove i tu je 40 miliona planirano, ali već smo ušli u septembar i neizvesno je kada će se usvojiti rebalans budžeta, pa da ne bi počinjali obimne radove u glavnoj ulici na kraju građevinske sezone, odlučili smo da sredstva preusmerimo na druge ulice i 13 miliona za puteve jer to možemo brzo da uradimo. Posle 2000. godine, ovo je godina najveće gradnje u Valjevu i Valjevo je ponovo jedno veliki gradilište. Zato je značajno da usvojimo ovaj rebalans i da u naredna dva meseca završimo planirane ulice, puteve, mostove, ali i školu u Brđanima da privedemo kraju“, rekao je gradonačelnik Stanko Terzić na današnjoj sednici Gradskog veća.

Gradsko veće na današnjoj sednici utvrdilo je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ za 2015. godinu, kao i predlog zaključka o usvajanju izmena i dopuna programa komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture Direkcije za 2015. godinu.

„Planirali smo da radimo Karađorđevu ulicu ali to zahteva oko 60 radnih dana, a uz to i vreme potrebno za tendere, pa smo procenili da je zbog vremenskih uslova, vrlo rizično da radimo ove godine taj posao. Zato smo odlučili da ta sredstva rasporedimo na dve pozicije-na rekonstrukciju ulica i puteva. Što se tiče rekonstrukcije ulica, odlučili smo da, kad već ne možemo Karađorđevu, uradimo manje ulice u gradu koje zahtevaju kraći vremenski period za izvođenje radova.Planirali smo da uradimo Sinđelićevu ulicu u dva kraka, jedan deo od Ideje prema mostu, a drugi deo od Pantićeve prema duplim trakama. Saniraćemo i jedan deo Ulice Vojvode Mišića od Trga prema starom SUP-u, kao i Dušanovu ulicu od biroa prema Đerdapskoj, a uz to još nekoliko ulica u zavisnosti od toga koliko će Vodovod moći da nas prati sa zamenom cevi. Sa završetkom ovih ulica u centru, grad će izgledati vrlo pristojno i ostaje nam posle samo Vuka Karadžića ulica da se presvuče deo od Karađorđeve do mosta“, rekao je Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“. On je dodao i to da, što se tiče puteva, Direkcija nastavlja program koji su doneli. Asfaltirano je preko 30 kilometara puteva u selima, a sa ovim dodatnim sredstvima program će moći u većoj meri da se realizuje.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…