infakt__frame.jpgFondacija za talentovane učenike i studente grada Valjeva, u školskoj 2014/15. godini će stipendirati 225 učenika i studenata grada Valjeva i to 35 učenika osnovnih škola, 32 učenika srednjih škola, 152 studenata i šest studenata koji se školuju u inostranstvu. U budžetu grada Valjeva za finansiranje Fondacije opredeljeno je u 2014. godini 14.260.000 dinara.

Za učenike osnovnih škola stipendija iznosi 3.800, za učenike srednjih škola 4.000, za studente je 6.500 dinara, a za studente u inostranstvu 8.000 dinara.
Predsednik Upravnog odbora Fondacije za talentovane učenike i studente grada Valjeva Željko Vučinić je izrazio zadovoljstvo što je ove godine 26 stipendista više nego prethodne godine i to 13 osnovaca više, tri srednjoškolca manje i 16 studenata više, dok je broj mladih koji studiraju u inostranstvu isti kao i prošle godine.
Uslovi su i ove, kao i ranijih godina bili da u prethodnoj školskoj godini učenici osnovnih i srednjih škola imaju prosek najmanje 4,50, da su učenici prvog razreda srednje škole u osnovnoj školi bili proglašeni za đake generacije, da su u prethodnoj godini osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju, ili rangiranom međunarodnom takmičenju koje je republičkog ranga iz oblasti nauke, umetnosti i sporta.
Za sudente prve godine visokoškolskih studija uslov je da su u srednjoj školi bili proglašeni za učenike generacije, osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, ili međunarodnim u rangu republičkog takmičenja iz oblasti nauke, umetnosti i sporta. Pravo na stipendiju su imali i brucoši koji su srednju školu završili sa prosekom 4,50 i zauzeli jedno od prvih pet mesta na rang listi za upis na visokoškolsku ustanovu, a za visokoškolske ustanove iz oblati umetnosti jedno od prva tri mesta, kao i studenti svih godina i nivoa, koji imaju prosečnu ocenu 9,00.
Ove godine se prijavilo 245 kandidata, a 20 nije ispunilo uslove konkursa.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…