infakt__frame.jpgU četvrtak, 27. novembra s početkom u 19.30 časova gudački kvartet će izvesti poslednji koncert ovogodišnjeg ciklusa koncerata “MISS u Muzeju – Tri lica muzike”.
Novembarski program posvećen je delima srpske popularne i autorske muzike pod nazivom SRPSKA.
“Ceo ovogodišnji ciklus koncerata je najpre osmišljen, a onda kroz interpretaciju i oživljen sa namerom da predstavi muziku u širem smislu. Kao neizostavni deo života, prozor u unutrašnjost ljudske duše, najdublju i najiskreniju komunikaciju izmedju ljudi. Verujem da ćemo izborom repertoara koji se kretao od klasike preko filmske i popularne muzike pa do nacionalnog zvuka koji sviramo u četvrtak, uspeti publici da približimo svu paletu raspoloženja koju muzika u čoveku može da probudi, a možda da im i pomognemo da pronadju neko svoje lično lice muzike. Za kraj smo namerno izabrale nacionalnu muziku jer smo želele da na neki svoj način ispričamo priču vezanu za sto godina od početka prvog svetskog rata i da kroz muzički izraz prenesemo naš doživljaj svoje zemlje i svih njenih osobenosti.
Treće lice muzike posvećujemo popularnim srpskim kompozicijama ali i vrlo složenom i isto toliko lepom i poetičnom prvom gudačkom kvartetu velikog kompozitora, akademika Petra Konjovića. Francuski muzički kritičari i razni evropski muzikolozi često su ga nazivali glavnim muzičkim predstavnikom balkanskog “patosa”, a zašto su imali takvo ubedjenje valjevska publika će imati priliku da čuje već 27. novembra” kaže prva violina kvarteta, mr Suzana Radovanović – Perić.

Projekat “MISS u Muzeju – Tri lica muzike” je jedan od podržanih projekata na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje programa u kulturi od strane grada Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…