Valis plivacki klub.jpgOvog vikenda u Kruševcu je organizovano prvo kolo prvenstva centralne Srbije, na kome je učešće uzelo 22 kluba i 281 plivač. Plivački klub “Valis” je predstavljalo šest plivača, predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.
Pojedinačno najbolji nastup je imala Slavica Božić sa dve osvojene medalje: srebrnom u disciplini 400m slobodno postigavši vreme 5:44,25 i bronzanom medaljom u disciplini 200m leđno u vremenu 2:57,32. Nataša Dragojlović je u disciplini 400m slobodno u cilj stigla treća savladavši distancu za 5.44,28 minuta. Božica Andrić je nastupila u disciplini 200m prsno i postigavši vreme 3.20,45 u cilju zauzela treće mesto.
Ženska juniorska štafeta “Valisa” je bila najbolja u disciplini 4x100m slobodno i osvojila zlatnu medalju, postigavši vreme 4:52,29 minuta. Štafeta je nastupila u sastavu: Božica Andrić, Sonja Lazić, Anđela Lukić, Nataša Dragojlović.
“Na prvom kolu smo nastupili sa manjim brojem plivača, a kako prvenstvo bude odmicalo, naši nastupi će biti sve masovniji. Polako se pripremamo za letnji režim rada i prelazak u SRC Petnicu, a počeli smo i sa pripremama organizacije našeg tradicionalnog “Petnica kupa”, već sedamnaestog po redu, koji ćemo održati polovinom juna meseca”, kaže predsednik plivačkog kluba “Valis” Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…