Valis plivacki klub.jpgMilica Ristić i Tijana Todorčević, članice plivačkog kluba “Valis” su nastupile za najmlađu selekciju Plivačkog saveza centralne Srbije u koju je pozvano 22 plivača iz devet gradova centralne Srbije. Selekcija je nastupila na međunarodnom plivačkom mitingu u Bečeju, u konkurenciji 25 klubova iz Rumunije, Mađarske i Srbije sa 480 plivača u svim uzrasnim kategorijama. Osvajanjem prvih mesta i postizanjem ličnih rekorda, i to: Milica Ristić u disciplini 50m leđno (37,15 sekundi), i Tijana Todorčević u disciplini 50m prsno (46,08 sekundi), dve mlade plivačice su opravdale poziv selektora i najavile novi talas valjevskih plivačkih talenata.

Na istom takmičenju uspešan nastup imali su i stariji plivači Valisa: Filip Puce je pokazao uspon forme postizanjem ličnih rekorda i osvajanjem prvog mesta u disciplini 100m leđno (1:17,60), a u disciplini 100m slobodno je u cilj stigao treći, postigavši lični rekord (1:05,02). Božica Andrić je u disciplini 100m prsno osvojila zlatnu medalju (1:29,41), dok je u disciplini 100m slobodno u cilj ušla treća (1:10,22), Slavica Božić je u disciplini 100m leđno stigla do drugog mesta uz lični rekord (1:19,93). Nataša Dragojlović je opravdala očekivanja u disciplini 100m prsno i vremenom 1:31,71 osvojila srebrnu medalju. Dimitrije Marković je u disciplini 100m delfin u cilj stigao treći (1:15,66). Dobar nastup imala je i Anđela Lukić sa dva četvrta mesta, u disciplinama 100m slobodno i 100m leđno.

“Iz ugla predsednika stručnog saveta Plivačkog saveza centralne Srbije, mogu da kažem da su gotovo sva deca koja su pozvana u selekciju ispunila očekivanja, posebno se to odnosi na članice našeg kluba, koje iako im je ovo bio prvi reprezentativni nastup, nisu pokazale tremu i takmičarsko psihološku slabost, što je evidentno njihovim novim ličnim rekordima. Okrećemo se novim takmičenjima, a pozivamo svu zainteresovanu decu da se priključe aktivnostima našeg kluba, posebno su nam ciljna grupa deca prvog i drugog razreda osnovnih škola, kada je i najbolje početi sa aktivnim bavljenjem plivanjem”, kaže predsednik kluba Branislav Kovačević.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…