Gimnazija 1.jpgNemalom broju knjiga koje se u srpskoj književnosti bave Dalekim istokom prošle godine priključila se još jedna, a reč je o romanu „Tai” Gorana Gocića u izdanju „Geopoetike” za koji je autor dobio nagradu „Miloš Crnjanski” i Ninovu nagradu kritike za roman godine. Goran Gocić bio je i gost književne večeri u Valjevskoj gimnaziji.

Matična biblioteka Ljubomir Nenadović bila je domaćin književne večeri na kojoj je gostovao ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Goran Gocić. Sam autor kaže da mu nagrada znači mnogo, ali i da je nije očekivao.

Knjiga “Tai” posvećena je Ljubavi i Tajlandu, analizi Dalekog istoka u odnosu na (Daleki) zapad i kako kažu kritičari, da nije roman, ovo bi bila „studija o izvodljivosti” na temu kako bi jedan samosvestan muškarac mogao ili pre – želeo da (hrišćanski) zaštiti jednu ženu.

Goran Gocić je rođen u Užicu, diplomirao je anglistiku i magistrirao medije i komunikacije . Napisao je poglavlja u petnaest knjiga o masovnoj kulturi, radio je kao novinar i urednik u tridesetak medijskih kuća. Dobitnik je više nagrada za svoje eseje. Tai je njegov prvi roman.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…