panorama-valjevo3.jpgSa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g.Irineja, Savez potomaka ratnika Srbije od 1912.-1920.godine u skladu sa aktivnostima koje priprema za obeležavanje sto godina od Prvog svetskog rata, obraća Vam se sa molbom za pridruživanje u prijateljskom i zajedničkom nastupu u projektu stvaranja namenskog web portala „Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata” – on line arhiva fotografija nastalih u Prvom svetskom ratu.

Projekat „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata” je prilika da naši građani on-line dostavljaju fotografije svojih predaka, autobiografske spise, dnevnike, razglednice, pisma vojnika i ostali istorijski materijal iz ovog perioda i na taj način javno prikažu i učine vidljivim na jedinstvenom web portalu sećanje na ovaj period važan za srpsku i svetsku istoriju.

Završnica projekta podrazumeva da fotografije pristigle po javnom pozivu budu izložene na otvorenom prostoru u mestima od istorijskog značaja za ovaj period.

Projekat je rađen u saradnji sa Vladom Republike Srbije i sufinansiran od strane Kancelarije za dijasporu i Srbima u regionu.

Start veb portala i objavljivanje Javnog poziva građanima Srbije, Srbima u regionu i dijaspori je predviđen za 19.mart 2014.godine.

Rukovodioc projekta Aleksandar Vasilić

„ALBUM SEĆANJA” I LINK ZA SLANJE FOTOGRAFIJA:SLAVNIM-PRECIMA.SRB

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…