infakt__frame.jpgObaveštavaju se građani da mogu izvršiti uvid u birački spisak i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska zaključno sa 28.02.2014. godine do 24,00 časa. Lica privremeno odseljena iz stalnog mesta boravka mogu biti upisana u birački spisak u mestu u kome su prema evidenciji MUP-a prijavljeni sa tim statusom. Svaki građanin može podneti zahtev za izmenu biračkog spiska organu nadležnom za vođenje biračkog spiska. Uz zahtev se prilažu potrebni dokazi.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za izmenu biračkog spiska sa potrebnim dokazima ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani.
Birački spisak koji se vodi za celo područje grada Valjeva na uvidu je svim građanima u zgradi Gradske uprave Valjevo na 3. spratu u vremenu od 7,30 do 15,30 časova svakog radnog dana. Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva pravde i državne uprave, kao i slanjem SMS poruke na broj telefona koji će biti objavljen u sredstvima javnog informisanja.
Birački spisak se zaključuje 28.02.2014. godine u 24,00 časa. Po zaključenju biračkog spiska građani i podnosioci proglašene izborne liste mogu podneti zahtev za promene u biračkom spisku neposredno Ministarstvu pravde i državne uprave ili preko Gradske uprave po mestu prebivališta podnosioca zahteva, odnosno po mestu boravišta za interno raseljena lica zaključno sa 12.03.2014. do 24,00 časa.
Sve potrebne informacije u vezi biračkog spiska građani mogu dobiti na telefon broj 294 – 788.
Radi uvida u birački spisak obavezno poneti ličnu kartu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…