selo Resavica.jpgIZVOR: B92, TANJUG
Beograd — Prema aktuelnim podacima na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se od ponedeljka može očekivati sneg. U Hrvatskoj je sneg već pao.
Toplo vreme za ovo doba godine zadržaće se sve do kraja vikenda, a onda sledi pad temperature, susnežica i potom sneg.
“Temperaturni šok” sledi nam u ponedeljak, za kada je, prema aktuelnim podacima na sajtu RHMZ, na severu zemlje prognozirana susnežica. Jutarnja temperature bi trebalo u ponedeljak da bude četiri, a najviša dnevna pet stepeni.

Već u utorak jutarnja temperatura će biti nula, a najviša dnevna četiri stepena. Takođe, za utorak se prognozira sneg.

Hladan talas će dan kasnije stići i u južne delove zemlje.

U Srbiji je najtoplije u Valjevu, Ćupriji i Nišu, gde je u 13 časova izmereno 18 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila dva stepena i gde visina snežnog pokrivača iznosi dva centimetra.

U Srbiji će sutra biti oblačno i malo svežije, mestimično sa kišom i najvišom dnevnom temperaturom vazduha do 16 stepeni, saopštio je ranije danas RHMZ.

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblacno i malo svežije, mestimicno s kišom. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom podrucju povremeno jak, južni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju.

Krajem dana i tokom noći u većini krajeva očekuje se prestanak padavina. Jutarnja temperatura iznosiće od tri do devet, najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i malo svežije, povremeno s slabom kišom, uglavnom tokom popodneva. Vetar će biti umeren, povremeno jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura iznosiće oko devet, najviša dnevna oko 13 stepeni.

Sneg u Lici već pada
U susednoj Hravstkoj, u Gorskom kotaru i Lici sneg već pada.
Vrbovsko, Delnice i Čabar su proglašeni zimskim područjima na kojima je neophodna zimska oprema. Vozači se upozoravaju na opreznu vožnju po mokrim i vlažnim kolovozima širom Hrvatskoj, a magla smanjuje vidljivost na putevima u centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…