traktor-oranje2.jpgKomisija za bezbednost grada Valjeva i Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave Valjevo pokrenuli su niz predavanja na temu “Bezbednost vozača traktora u javnom saobraćaju” kao i raspodelu rotacionih lampi za traktore. Prvo predavanje održano je danas u prostorijama Mesne kancelarije u Goloj Glavi.

Kampanja da se smanji broj traktorista učesnika saobraćajnih nezgoda na teritoriji Valjeva sprovodi se već duži niz godina i dala je određene rezultate. Najveći broj teških saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktori dogodio se na lokalnim i nekategorisanim putevima, a najčešći uzrok je nestručno i neoprezno upravljanje traktorom, neispravnost ili nepravilno prevoženje lica i tereta. Zbog toga je bitno da se kroz niz predavanja ukaže zašto je bitno da se u saobraćaju ponašaju na određeni način, odnosno, zbog čega vozilo mora biti propisno obeleženo, zbog čega se ne sme transportovati teret veći od dozvoljenog, koliko je nebezbedno nanositi vlažnu zemlju na put kojim se kreću druga vozila. Predavanja Koja organizuje Komisija za bezbednost grada Valjeva i Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave Valjevo nastaviće se i narednih nedelja, u Kamenici, Poćuti i Lukavcu.

Učesnicima predavanja će biti podeljen određeni broj rotacionih lampi za traktor. Uslov za dobijanje lampe je da lice ima kod sebe ličnu kartu, dokaz o vlasništvu i registraciji traktora (potvrda o registraciji – saobraćajna dozvola) i dokaz o ispunjenosti uslova za upravljanje traktorom (vozačka dozvola).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…