muzej.jpgKoncertom gudackog kvarteta MISS u Galeriji Narodnog muzeja pod nazivom “Cetiri meridijana jednog gudackog kvarteta” otpocela je treca sezona. Clanice ovog kvarteta ce ove jeseni svirati muziku sa sve cetiri strane sveta specificnu po podnebljima na kome je nastala kao i po senzibilitetu i mentalitetu autora koji su na tim podnebljima stvarali.

Projekti MISS u Muzeju, realizovani u 2010. i 2011. godini svakako su svedoci postojanja kvalitetnog i organizovanog, izvorno valjevskog umetnickog života ali cini se, oni mnogo više dokazuju zrelost i spremnost samog Grada da izgradi umetnicku scenu u kojoj stvaralaštvo nije incident vec kontinuitet. Iz tog razloga i ove godine MISS zadržava tradiciju promocije mladih muzickih umetnika na koncertima u Muzeju kao podršku omasovljavanju i što aktivnijem angažovanju mladih ljudi u kreiranju kulturnih programa u gradu.

Kao i prethodnih godina i ovaj projekat kvartet MISS realizuje kroz partnerstvo sa Narodnim muzejem Valjevo uz finansijsku podršku Grada Valjeva, kao jedan od izabranih programa na realizovanom konkursu za podršku projektima u kulturi. Koncerti kvarteta MISS ove godine ce se dešavati u septembru, oktobru i novembru, poslednjeg cetvrtka u mesecu, sa pocetkom u 19.30 casova.

Inace, ovogodišnju koncertnu sezonu kvartet MISS zapoceo je proteklog vikenda u Velenju gde je u okviru proslave Dana grada svojim programom predstavio Valjevo uz umetnike iz Hrvatske, Slovacke i Slovenije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…