Gimnazija 1.jpgAnalizirajuci potencijale i zainteresovanost ucenika, rezultate na takmicenjima iz matematike, kao i potrebu pripreme i prilagodavanja za nastavak školovanja u specijalizovanom matematickom odeljenju, Valjevska gimnazija je odlucila da Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podnese Zahtev za verifikaciju i Elaborat o ispunjenosti uslova i traži saglasnost za otvaranje jednog odeljenja sedmog razreda ucenika obdarenih za matematiku. Osnovna karakteristika nastave u ovom odeljenju, u odnosu na redovan nastavni plan sedmog i osmog razreda osnovne škole, je povecan broj casova matematike, fizike i informatike, odnosno, smanjen broj casova umetnosti, istorije i geografije. Ucenici ovog odeljenja nakon završenog osmog razreda dobijaju diplomu o završenoj osnovnoj školi, i mogu se, kao i svi ostali svršeni osmaci, upisati ne samo u specijalizovano matematicko, vec i u bilo koje drugo odeljenje bilo koje srednje škole.
Nakon dostavljenog elaborata, Valjevska gimnazija je dobila saglasnost za otvaranje jednog odeljenja 7. razreda osnovne škole, ucenika obdarenih za matematiku. Posle Matematicke gimnazije i još dve gimnazije u Srbiji, Valjevska gimnazija ce upisati 1. generaciju ucenika 7. razreda koji su obdareni za matematiku.
Zainteresovani ucenici 6. razreda (koji u septembru polaze u sedmi razred) i njihovi roditelji ce detaljnije informacije o planu i programu i o prijemnom ispitu dobiti na roditeljskom sastanku koji ce se održati u cetvrtak 15. avgusta u 19 sati u Svecanoj sali škole.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…