panorama-valjevo1.jpgPosle višegodišnje borbe koja traje preko 6 godina i posle mnogobrojinih presuda širom Srbije i donete odluge o novcanoj pomoci za ratne rezerviste sa juga Srbije i prvostepene presude medunarodnog suda koja treba da dobije svoj epilog 14.ovog meseca kada ce se drugostepeno vece ovog suda izjasniti povodom prvostepene presude, Ljubimir Bradic sekretar Saveza udruženja Boraca ratova od 1990. do 1999. godine kaže da je dosta cekanja i poziva boracku populaciju na štrajk.

Bradic navodi i da je Udruženje boraca rata od 1990 godine do sada ispoštovalo sve zakonske procedure, sacekali su prvostepenu presudu, a za drugu presudu Bradic takode kaže da ce nakon 14.08 kada ta presuda treba da bude doneta, za boracku populaciju sve biti jasno, a razloga za to je više naglašava sekretar Saveza udruženja boraca.

Udruženje poziva borce na demokratski štrajk jer je to jedini nacin da se ostvare prava poraca naglašava Bradic.

Navodeci primer iz Leskovca Bradic tvrdi da je do sada bilo velike diskriminacije u ostvarivanju prava na novcanu pomoc.

Bradic je još jednom pozvao sve rezerviste širom Srbije na demokratski štrajk rekavši da vlast nakon godinu dana i predizbornih obecanja za njih nije uradila ništa, a da je jedina svetla tacka Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije koje se putem projekata bori da popravi situaciju medu borackom populacijom.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…