dep.jpgDesetak gradjana okupilo se danas na gradskoj deponiji i pozivajuci se na to da je deponija bespravno podignuta, traže da im se reši najpre problem kanalizacije i druga komunalna pitanja, pa tek onda zahtevaju sanaciju i zatvaranje gradske deponije.

Prostor danasnje deponije je kao privremen poceo da se koristi pre 23 godina.
U septembru 2004-te zbog loseg odrzavanja, mestani su blokirali ulaz i desetak dana nisu dozvoljavali da se smece iz grada tu deponuje. Sa tadasnjim opstinskim rukovodstvom postignut je sporazum koji je podrazumevao hitnu sanaciju, ali i zatvaranje deponije u roku od 6 meseci.

Blokada je ponovljena u oktobru 2006. jer se u medjuvremenu nista bitnije nije promenilo. Danasnji razlog blokiranja bilo je resavanje komunalnih problema gradjana koji zive u njenoj blizini.

2003 god. Valjevo se prikljucilo inicijativi da se oformi regionalna deponija u Kalenicu kod Ub,Ova deponija bi pokrivala 11 opština Kolubarskog i Macvanskog okruga, kao i tri beogradske opštine… Valjevo je od svih opstina koje su se prikljucile ovoj inicijativi najviše uradilo jer je grad zavrsio izgradnju reciklažnog centra i transfer stanicu.

transfer stanica sa reciklaznim dvoristem za selekcija otpada izgradjena je 2012, a samo manja kolicina koja se ne moze iskoristiti za reciklazu deponuje se na postojece smetliste dok se ne zavrsi deponija u Kalenicu. Nakon kraceg razgovora, mestani su zajedno sa predstavnicima vlasti otisli u opstinu kako bi se dogovorili o resavanju njihovih problema.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…