upis u srednje skole 3.jpgVlada Republike Srbije predstavila je Konkurs za upis ucenika u prvi razred srednjih škola u Republici Srbiji u školskoj 2013/14.
Na završnom ispitu koji polažu na kraju osmog razreda ucenici ce, i ove godine, polagati testove iz maternjeg jezika 17. juna i matematike 18. juna.Preliminarni rezultati završnog ispita bice objavljeni 21. juna, a konacni 25. juna, kada ce biti obavljen upis i ucenika primljeni u škole za talente.
Liste želja za nastavak školovanja treba predati u osnovnim školama 26. i 27. juna, a raspored ucenika po srednjim školama bice objavljen 7. jula, dok su 8. i 9. jul rezervisani za upis ucenika u srednje škole u prvom upisnom krugu.
Oni koji u ovom krugu ne budu rasporedeni po srednjim školama mogu da 9. jula predaju novu listu želja i konkurišu na preostala mesta. Raspored u drugom upisnom krugu, bice objavljen 11. jula, dok ce upis biti obavljan 12. jula, kada ce biti završen ovogodišnji upis u srednje škole.
I ove godine, mali maturanti u srednje škole konkurišu na osnovu bodova sakupljenih na osnovu ostvarenog uspeha u poslednja tri razreda osnovne škole (po tom osnovu mogu imati najviše 60 bodova) i ukljucujuci bodove ostvarene na završnom ispitu, na kojem, na svakom od testova, mogu da osvoje najviše po 20 bodova. Zbiru bodova stecenih na osnovu uspeha, bice dodavani i bodovi osvojeni na republickim i medunarodnim takmicenjima planiranim u Kalendaru taklmicenja Ministarstva prosvete. Ucenicima koji konkuripšu za škole za talente dodaju i bodove sa prijemnog ispita.
Konkurs za upis ucenika u srednje škole je od kraja aprila u prodaji, po ceni od 210 dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…