deca-odbojk.jpgStalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizovala je danas u Valjevu regionalnu konferenciju pod nazivom „Razvoj sporta na lokalnom nivou, a koja je okupila predstavnike republičkih i pokrajinskih instutucija nadležne za sport, predstavnike lokalnih samouprava, lokalne sportske saveze i lokalne granske saveze, kao i direktore osnovnih i srednjih škola. Ove regionalne konferencije predstavljaju nastavak aktivnosti Stalne konferencije gradova i opština iz 2012. godine kada je sprovedeno prvo istraživanje o stanju sporta na lokalu.

Dane Korica koji je u svojstvu generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije prisustvovao današnjoj Konferenciji često boravi u Valjevu

Savo Milošević je reprezentativac srbije sa najviše odigranih utakmica u dresu reprezentacije takođe je uključen u projekat razvoja sporta na lokalnom nivou i smatra da javne ličnosti treba da budu uključene u promociju sporta, jer današnji mladi ljudi imaju pogrešne uzore, a uz to potrebno je obezbediti im uslove da bi se bavili sportom.

Valjevo već godinama izdvaja značajna sredstva koja se ulažu kako za finansiranje sportskih klubova, tako i za u sportsku infrastrukturu, rekao je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić otvarajući Konferenciju. U skladu sa mogućnostima to će se činiti i narednih godina.

Aktivnosti se realizuju uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…