cvet maslacak.jpgManifestacija ’’Lekovitim stazama Valjevskih planina’’ održaće se tradicionalno jedanaetsi put, u subotu 02. juna 2012. godine, u selu Podbukovi u domaćinstvu Mila Obradovića.
I ove godine okupiće ljubitelje prirode, lekovitog i jestivog šumskog bilja i šumskih plodova. Edukacija ljubitelja prirode cilj je i ovogodišnjeg okupljanja na kom će biti više reči o raspoznavanju, pravilnom sakupljanju i korišćenju bilja i šumskih plodova sa posebnim akcentom na njihovu primenu u kulinarstvu.

Svake godine u centru pažnje bude jedna biljna vrsta o kojoj se najviše govori, a za ovu godinu sodabrana je KOPRIVA.

Više o primeni koprive kako u medicini tako i u kulinarstvu, kao i načinu njenog branja i sušenja, saznaće svi oni koji u subotu lekovitim stazama valjevskih planina.

Za sakupljanje bilja odabran je teren uz Crnu Reku, čiji je veći deo pod zaštitom države. Gosti će imati priliku da na licu mesta, uz pomoć determinatora i vodiča, na terenu dobiju potrebno znanje i sve to pokažu ostalim gostima. Najuspešniji berači biće nagrađeni.
Organizator ove manifestacije je Udruženje domaćina Valjevo, a suorganizatori Društvo za proučavanje lekovitog bilja, Gljivarsko društvo Valjevo, Udruženje domaćina „CRNA REKA” Podbukovi, Valjevo i Domaćinstvo Mila Obradovića.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…