medicinske_ sestre 2.jpgMedicinska škola u Valjevu deo je istorijata valjevskog i srpskog zdravstva. Poznato je da je još 1922. godine u Valjevu radila Škola za nudilje i čuvarice zdravlja, a 1948. Škola za dečije negovateljice i babice, koja se može smatrati pretečom današnje medicinske škole. Na sednici Narodnog odbora sreza Valjevo od 17. jula 1958. godine formirana je Srednja medicinska škola “Dr Miša Pantić”, pri Opštoj bolnici. Danas ova škola ima oko 800 učenika i desetak smerova.

Škola u svom sastavu ima potreban broj učionica, kabineta, dve računarske učionice, fiskulturnu salu, moderno opremljen frizerski i kozmetički salon, biblioteku, TV studio, medijateku. Adekvatno i namenski opremljena savremenim nastavnim sredstvima, škola prati razvoj nauke i tehnike, a svoja teorijska i praktična znanja nastavnici prenose učenicima, koji samim tim mogu da prate najsavremenija dostignuća u oblasti za koju su se opredelili.

Učenici Medicinske škole pored redovnog obrazovanja i dosta prakse pokazuju i zavidne rezultate kada su u pitanju takmičenja iz predmeta koji nisu vezani samo za svoj budući poziv. Škola pruža sasvim široko obrazovanje, tako da učenici ove škole mogu upisati bilo koji fakultet u kasnijem periodu školovanja.

Učenicima se tokom školovanja pruža i mogućnost rada u sekcijama iz svih predmeta koje imaju u redovnoj nastavi, neki su se oprobali i kao glumci u školskim predstavama.

Obzirom da je Medicinska škola specifična po svojoj obrazovnoj delatnosti i da učenici imaju dosta praktične nastave, i nije iznenađenje da se i na takmičenima u oblasti prve pomoći postižu izvanredni rezultate, što je pokazalo i nedavno takmičenje u Banji Koviljači.

Za upis u Medicinsku školu svake godine vlada veliko interesovanja i za pojedine smerove potrebno je izuzetno mnogo poena, ali već u junskom roku popune se sva slobodna mesta.

Pored infaormacija o upisu u novu školsku godinu koje su objavljene u Informatoru, zainteresovani učenici mogu ih naći i na sajtu škole www.medicinskaskolavaljevo.edu.rs

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…