radijator_1.jpgGrejanje iz gradske toplane i u ovim hladnim danima odvija se bez teškoća, tako da građani koji su priključeni na daljinski sistem grejanja redovno dobijaju toplotnu energiju. Svekodnevno se vrši analiza rada sistema i prilagođava vremenskim uslovima kako bi se postigla najveća efikasnost, kaže Dragan Despotović, direktor Toplane. Mazuta za sada ima dovoljno, a dnevno se troši i do 45 tona.

Iako u mnogim gradovima toplana radi u režimu od 24 sata, to u Valjevu nije slučaj, pre svega što nema gubitaka u mreži. Obzirom da je sistem na automatskom režimu rada, do sada je bilo jedno uključivanje u toku noći.

Na mestima gde se vršinaplata po potrošnji, Skupština stanara može dostaviti zahtev da se ispodučuje više ili manje toplotne energije. Stručni tim Toplane svakodnevno prati rad sistema isporuke toplotne energije od mesta nastanka pa sve do podstanica.

Cena grejanja po kvadratu ove sezone je 74,92 dinara, i nije se menjala od decembra 2010. godine, a poskupljenje se može očekivati od aprila meseca. Inače, dugovanja građana za grejanje iznosi preko 80 miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…