bolnica.jpgJutros oko 5.20 na Grudnom odeljenju valjevske Bolnice je izbio manji požar, koji je brzo ugašen zahvaljujući intervenciji bolničke Službe protivpožarne zaštite. Naime, gust dim primećen je u kupatilu u okviru jedne od bolesničkih soba, tako da je odmah obaveštena bolnička Služba protivpožarne zaštite, a pacijenti premešteni u drugu prostoriju. Zahvaljujući brzoj reakciji plamen se nije razvio, a kada se dim razišao utvrđeno je da je opušak cigarete bačen u slivnik, ali se zadržao ispod rešetke i zapalio plastičnu cev. Slučaj je prijavljen valjevskom MUP-u.

Međutim, slični slučajevi su i do sada u više navrata zabeleženi, u kojima je utvrđeno da su se pacijenti krili da popuše cigaretu, što je u bolnici strogo zabranjeno, pa su neugašene opuške bacali u odvodne cevi ili druga mesta, što je dovodilo do manjih požara. Samo na Grudnom odeljenju ovo je drugi slučaj u ovoj nedelji, a u prvom je moglo doći do većih posledica jer je cigaretu pušio pacijent na kiseoničnoj terapiji. Nedavno je zabeležen i požar na odeljenju Neurologije, gde je pacijent zapalio posteljinu i deo zida, takođe bez većih posledica zahvaljujući brzoj reakciji osoblja Neurologije i protivpožarne službe.

Uprava Zdravstvenog centra Valjevo naglašava da je pušenje u bolnici zakonski zabranjeno kako za zaposlene, tako i za korisnike usluga i apeluje na pacijente, njihovu rodbinu i građane da ne donose cigarete, upaljače i šibice u bolnicu, da se slični događaji ne bi ponavljali i da ne bi došlo do mnogo većih posledica, jer je u ovim slučajevima direktno bila ugrožena bezbednost i pacijenata i osoblja bolnice.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…