opstina_1.jpgGrad Valjevo je u procesu dobijanja certifikata Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NALED) kojim će steći status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem. Na osnovu dosadašnje sveobuhvatne analize i na osnovu izveštaja evaluacionog tima, utvrđeno je da je u ovom trenutku Grad ispunio 86% obaveza iz Programa na osnovu kojeg se dobija certifikat.

Tokom nedavne posete verifikacione komisije u čijem sastavu su bili Maja Lakićević, savetnik za pravne poslove Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Dragan Pejčić, viši saradnik iz Altis Capital, Dejan Molnar, koordinator za lokalni ekonomski razvoj (SIEPA), Jelena Tomić, urednika BIZ-a televizije B92, Slobodan Mišković, šef kancelarije NALED-a u Beogradu i drugi, bilo je reči o kriterijumima koji nisu ili su delimično ispunjeni, kako bi grad Valjevo uspešno okončao proces dobijanja certifikata. Članovi verifikacione komisije ovom prilikom razgovarali su sa gradonačelnikom Zoranom Jakovljevićem kao i sa zaposlenima u Gradskim upravama i predstavnicima javnih preduzeća. Nakon ove posete i sumiranja rezultata, proces se privodi kraju i uslediće konačna odluka o dobijanju certifikata.

Inače, Program certifikacije je instrument koji omogućava ocenu kvaliteta lokalnih zajednica kroz angažovanje i inicijative za privlačenje investicija, kroz investicione potencijale i programe naknadne brige o biznisu koje pružaju. Osim toga, Program koji promoviše standarde koji stvaraju poslovnu klimu, realizuje se u cilju unapređenja saradnje svih aktera koji su uključeni u proces privlačenja i realizacije stranih investicija. Ovaj Program će omogućiti gradovima i opštinama u Srbiji da kroz certifikat pokažu potencijalnim investitorima da mogu da ponude zdravo okruženje u svojom lokalnoj zajednici koje pogoduje razvoju biznisa.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…